FlexFueler

Het innovative bunker ponton

 

Titan LNG heeft een oplossing ontwikkeld die het leveren van LNG bunkers over water mogelijk maakt. Het LNG bunker ponton, genaamd FlexFueler kan leveringen uitvoeren in de ARA (Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen) regio.

Deze innovatieve oplossing is zo ontworpen dat het, wanneer het op zijn vaste ligplaats ligt, binnenvaart schepen kan bedienen die langszij komen. Wanneer zeeschepen gebunkerd moeten worden met LNG kan de FlexFueler middels een duwboot langszij afgemeerd worden en kan er tijdens de operatie van het zeeschip geleverd worden.

De Titan LNG FlexFueler zorgt ervoor dat het schip niet onnodig moet wachten op haar brandstof, dit heeft een positief effect op de markt voor LNG as brandstof en voor de scheepvaart in de ARA regio.

De FlexFueler heeft een capaciteit van bijna 1500Cbm LNG aan boord en kan tot 600Cbm per uur leveren en voldoet aan alle geldende regelgeving. De FlexFueler zal in 2018 gereed zijn om te bunkeren.

De FlexFueler is uitermate geschikt om in verschillende havens LNG bunkers te kunnen leveren en Titan werkt op dit moment aan een aantal projecten.

Het FlexFueler project is mede ondersteund door de provincie Noord Holland.

Heeft u nog vragen? Neem contact op met onze marine specialist Michael Schaap.