LNG Installatie

Bewezen techniek & werking

 

Titan LNG’s Full-service oplossing bestaat uit de huur van een LNG installatie (plaatsing, service en onderhoud) en de levering van LNG.

Een LNG-installatie is vrijwel gelijk aan een industriële vloeibare stikstof installatie. De installatie bestaat uit een dubbelwandige, vacuüm geïsoleerde tank voor de opslag van LNG en een luchtverdamper (aluminium warmtewisselaar) om het LNG om te zetten in normaal aardgas. De luchtverdamper gebruikt de lucht uit de omgevingslucht om de LNG op te warmen en vereist geen extra energie.

De belangrijkste componenten van een LNG Installatie
De buitenlucht temperatuur volstaat om LNG om te zetten in normaal aardgas

De belangrijkste technische componenten zijn een drukopbouw-verdamper die zorgt voor een constant druk in de tank van ongeveer 6-8 bar en de gasdrukregelaar die zorgt dat de uitgaande druk aan de voorgeschreven druk van de branders voldoet (200 mbar tot 4 bar).

Titan LNG installeert ook een remote monitoringsysteem, dat het tankniveau en de druk continu doorgeeft aan de operations afdeling. Daardoor kan Titan LNG altijd en automatisch zorgdragen voor voldoende brandstof in de LNG tank.

Vult u het contact formulier in, zodat we contact met u kunnen opnemen!