Voordelen

Schoon, voordelig en betrouwbaar

 

LNG is een schone brandstof

Het gebruik van LNG in plaats van diesel levert een significante reductie op van de emissies van CO2, fijnstof, SOx en Nox. Daarnaast hoeft bij een eventuele lekkage het grondwater of oppervlakte water niet te worden gereinigd, zoals dat wel bij lekkage van olieproducten wel het geval is. Doordat LNG direct na ontsnappen verdampt en lichter is dan lucht en dus opstijgt, is het ideaal geschikt voor locaties waar het milieu extra dient te worden beschermd, zoals waterwingebieden.

LNG is beter voor de lokale luchtkwaliteit en het klimaat

LNG is schoon, vergelijk de emissies van CO2, fijnstof, SOx en Nox

LNG is voordelig 

LNG is significant goedkoper dan olieproducten, zoals diesel of mazout. Titan LNG helpt industriële en bedrijven uit de scheepvaart met het verlagen van hun energiekosten door te switchen van producten geproduceerd uit ruwe olie naar LNG.

LNG is betrouwbaar en veilig 

LNG is een betrouwbare en veilige brandstof die al decennia lang overal ter wereld wordt ingezet. LNG is veilig, geurloos, niet-giftig en niet-corrossief. Zelfs als LNG wordt gelekt, vervuilt LNG het land of water niet. In zijn vloeibare vorm brandt of explodeert LNG niet. Het brandt pas indien verdampt in gasvorm en gemixt is met voldoende lucht. Aardgas is lichter dan lucht en zal in een wolk opstijgen en dan opgaan in de atmosfeer. LPG-dampen zijn zwaarder dan lucht en kunnen zich ophopen in laaggelegen ruimtes, waar een explosief mengsel makkelijk wordt gevormd. Dit maakt LNG veiliger dan LPG (propaan) of olie.

Bij het ontwerp en de bouw van LNG installaties en containers heeft veiligheid de hoogste prioriteit. Al onze LNG apparatuur is CE-gecertificeerd en geproduceerd door Duitse en Nederlandse fabrikanten. Bovendien worden de installaties voor ingebruikname getest door de TÜV Nord of Bureau Veritas.

Titan LNG installeert altijd een remote monitoringsysteem op de installatie zodat onze control room druk en het vulniveau continue kan bewaken.

De Titan LNG Help Desk is 24/7 beschikbaar.